رفتن به محتوای اصلی
x

معرفی واحد ترجمان دانش

در دهه های گذشته محققان انتظار داشتند که یافته های پژوهشی را با انتشار در نشریات و مجلات مصوب و مورد تایید و یا ارائه در کنفرانس ها، با سایر محققان به اشتراک گذارند. در سال های اخیر، روش جدید و انرژی بخشی برای به اشتراک گذاری و استفاده از نتایج تحقیقات تحت عنوان ترجمان دانش یا انتقال و مبادله دانش مطرح شده است.
ترجمان دانش عبارت است از فرآیند تولید، تبادل و به کارگیری صحیح دانش از نظر اخلاقی که با ایجاد ارتباط میان پژوهشگران و مصرف کنندگان پژوهش‌ها، به ارائه محصولات، خدمات موثرتر و تقویت نظام های پژوهشی منجر می‌شود. در واقع ترجمان دانش، انتقال نتایج پژوهش ها به محل استفاده واقعی آن ها است.
   حجم زیاد اطلاعات تولید شده، عدم ارتباط موضوعی مطالب، عدم قابلیت انتقال مفاهیم و عدم آمادگی سیاستمداران برای به کارگیری دانش تولید شده سبب شد مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی معاونت تحقیقات و فنآوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی اقدام به طراحی و ایجاد پایگاه انتشار نتایج پژوهش‌های سلامت کشور نماید. این پایگاه در واقع بستری برای مدیریت دانش و کاربردی کردن پژوهش‌های سلامت کشور فراهم می‌نماید.
در این راستا، ابتدا کارشناس ترجمان دانش، بر اساس معرفی نامه دانشگاه علوم پزشکی و همچنین ثبت نام انجام شده در سامانه، موظف است بر اساس آموزش های ارائه شده در کارگاه آموزشی ترجمان دانش (که  توسط ستاد و با همکاری دانشگاه‌ها  برگزار شده است) نسبت به دریافت اطلاعات ترجمان دانش جهت تهیه پیام و خبر قابل انتشار از تمامی طرح های پژوهشی اتمام یافته آن دانشگاه اقدام نماید.
این فرآیند بایستی برای تمام طرح‌های تحقیقاتی آن دانشگاه حداکثر یک ماه پس از اتمام طرح صورت پذیرد تا تعامل محققان کشور در حوزه علوم پزشکی با آحاد جامعه تحقق یابد.  در گام بعدی، پس از بررسی کارشناسی طرح های خاتمه یافته به میزان 10درصد از طرح های پژوهشی خاتمه یافته در سال جاری انتخاب گردد و از آن پس بر اساس شیوه نامه اجرایی برنامه ریزی لازم جهت برگزاری نشست های خبری، انجام مصاحبه های اختصاصی، تولید پوسترو اینفوگرافی و سایر روش های رسانه ای اقدام گردد

در ادامه از بین طرح های منتخب در هرفصل یک طرح کاربردی انتخاب می شود تا جهت برگزاری جلسات مداخله ای و بهره برداری از نتایج طرح برنامه ریزی لازم صورت پذیرد.

بدیهی است در راستای وظایف اصلی واحد ترجمان دانش، تمامی طرح ها ی پایان یافته مورد ارزیابی و تحلیل وضعیت قرار گیرد تا بر اساس نتایج حاصل برنامه ریزی منسجم تری برای انتخاب موضوع و روش اجرای طرح های آتی صورت گیرد .

بی تردید وظیفه اصلی ترجمان دانش فراهم نمودن زمینه های لازم برای اجرای طرح های تحقیقاتی آینده بر اساس اعلام نیاز یا عقد قرارداد می باشد.