رفتن به محتوای اصلی
x

پایگاههای اطلاعاتی

 

آشنايي با پايگاه اطلاعاتي UpToDate

پايگاه UpToDate يکي از مهمترين پايگاههاي اطلاعاتي باليني است که جديترين اطلاعات مبتني بر شواهد را در اختيار پزشکان و کادر باليني قرار مي دهد. اين پايگاه یک سیستم پشتیبان تصمیم گیری بالینی است که به متخصصین بالینی سراسر جهان کمک می کند تا تصميم مناسب را در مورد تشخیص، درمان و مراقبت از بیمار بگیرند. همچنين محتواي آموزش به بيمار در اين پايگاه مي تواند بعنوان منبع اطلاعاتي معتبر براي بيماران در مديريت بيماري محسوب شود. در اين راهنماي آموزشي اين پايگاه اطلاعاتي معرفي شده است.

زمان: 3:34

 

 

آشنایی با پایگاه Scopus

Scopus يکي از نمايه هاي بزرگ و معتبر دنيا در حوزه هاي مختلف علمي است که تعداد زيادي از مجلات علمي معتبر در سطح دنيا را نمايه ميکند. اين پايگاه علمي به محققان در جستجوي اطلاعات، يافتن شاخص هاي استنادي و يافتن مجلات براي انتشار مقالات کمک ميکند. اين منبع اطلاعاتي يکي از منابع مهم و پراستفاده در دانشگاههاي علوم پزشکي محسوب مي شود و بعنوان يکي از منابع ضروري در مرور متون و جستجوي پيشينه ها در مراحل مختلف پژوهش کاربرد دارد. 

زمان: 6:18

 

 

آشنايي با پايگاه Medical Subject Headings (MeSH)

Medical Subject Heading (MeSH)يا سرعنوانهاي موضوعي پزشکي اصطلاحنامه تخصصي حوزه پزشکي و پيراپزشکي است که بعنوان اصلي ترين تزاروس اين حوزه شناخته مي شود.  اين اصطلاحنامه کل موضوعات حوزه پزشکي را در يک ساختار سلسله مراتبي دسته بندي نموده و روابط بين موضوعات را بدقت ترسيم کرده است. همچنين واژگان استاندارد (کنترل شده) را بهمراه ارجاعات از ساير اصطلاح هاي غيرکنترل شده ارائه مي دهند. استفاده از Mesh به محققان در هنگام جستجوي اطلاعات به بهينه سازي جستجو و در هنگام نگارش آثار علمي به تعيين کليدواژه ها و موضوع آثار علمي منطبق با زبان واژگان استاندارد حوزه پزشکي کمک مي کند.

زمان:7:47

 

 

آشنايي با پايگاه PubMed

پايگاه اطلاعاتي PubMed يکي از منابع اصلي مورد استفاده محققين حوزه هاي پزشکي و پيراپزشکي است. اين پايگاه اطلاعاتي که حاوي بيش از 30 ميليون چکيده مقالات پزشکي از معتبرترين مجلات علمي اين حوزه است محيط کاربري ساده و قدرتمندي دارد که کاربر مي تواند با رويکردهاي مختلفي به بازيابي اطلاعات در آن بپردازد. در اين پايگاه اطلاعاتي امکان دسترسي به لينک دريافت متن کامل مقالات براي 20 ميليون چکيده مقاله وجود دارد. همچنين امکان بازيابي اطلاعات از طريق ابزار Mesh يکي از مزيتهاي مهم PubMed محسوب مي شود. در اين راهنماي آموزشي تاريخچه، امکانات و ويژگيهاي کلي اين پايگاه اطلاعاتي معرفي شده است.

 

زمان: 4:36

 

 

نحوه جستجوی ساده و پیشرفته در PubMed

مهارت در جستجوی اطلاعات از بخشهاای مختلف پايگاه اطلاعاتي PubMed یکی از مهارتهای مورد نیاز پژوهشگران در زمینه مرور متون و دستیابی به مقالات معتبر حوزه پزشکی و پیراپزشکی است. پایگاه PubMed امکانات مختلفی را بمنظور تسهیل انجام جستجو و دسترسی به اطلاعات در اختیار کاربران گذاشته است که در این راهنمای آموزشی این بخشها معرفی شده و در مورد آنها توضیحات مورد نیاز ارائه شده است. 

زمان: 19:48

 

 

آشنايي با پايگاه Journal Citation Reports (JCR)

گزارشات استنادي مجلات ISI يا Journal Citation Reports که به اختصار JCR ناميده مي شود، ليست مجلات نمايه شده در Web Of Science است که اطلاعات و شاخصهاي استنادي متعددي نظير ضريب تاثير يا ٍEigenfactor، Journal Quartile و ... را برای مجلات نمایه شده در WOS Core Collection ارائه مي دهد. با جستجو در پایگاه JCR امکان مشاهده و انتخاب معتبرترین مجلات حوزه های موضوعی نیز وجود دارد. در اين راهنماي آموزشي با اين پايگاه آشنا خواهيد شد.

زمان: 4:36

 

 

آشنايي با پايگاه Cochrane Library

پايگاه اطلاعاتي کاکرين يکي از محصولات موسسه همکاري کاکرين Cochrane Collaboration است که منابع معتبر مبتني بر شواهد و اطلاعات مربوط به مطالعات مروري و متاآناليز در حوزه پزشکي را ارئه داده است. در اين راهنماي آموزشي، جزئيات و بخش هاي مختلف پايگاه اطلاعاتي Cochrane library توضيح داده شده است.

زمان: 13:39

 

 

معرفي پايگاه اطلاعاتي Proquest

پایگاه اطلاعاتی پروکوئست یکی از بزرگترین مجموعه های منابع الکترونیکی است که اطلاعاتی را از ناشران مختلف از قبیل Springer ،Oxford ،Emerald و ... جمع آوری نموده و امکان دسترسی به متن کامل منابع الکترونيکي را برای محققین فراهم نموده است. یکی از منابع ارزشمند موجود در این پایگاه اطلاعاتی، بخش مربوط به پایان نامه ها است که بیش از سه میلیون پایان نامه را از بيش از 700 دانشگاه معتبر در سطح دنيا گردآوري کرده و در دسترس استفاده کنندگان خود قرار می دهد. در اين راهنماي آموزشي شما با پايگاه پروکوئست و بخشهاي مختلف آن آشنا خواهيد شد.

زمان: 4:41

 

 

آشنایی با سامانه پابلونز ( Publons )

سامانه پابلونز معتبرترین سرویس داوری مقالات علمی دنیا و یکی از محصولات موسسه Clarivate Analythics است. این سامانه از سال ۲۰۱۹ آغاز به فعالیت نموده و با ارائه برخی سرویس های رایگان به پژوهشگران، داوران و مجلات در این حوزه جایگاه ویژه ای پیدا کرده است. یکی از ویژگی های اصلی این سامانه ارائه اطلاعات جامع و کامل در مورد داوران مجلات علمی دنیاست و عضویت در این سامانه برای داوران دارای امتیازات ویژه خواهد بود. در واقع این سامانه یکی از راه‌های اصلی شناسایی و انتخاب داوران و ارتباط بین داوران با مجلات علمی در سطح دنیاست. پژوهشگران با استفاده از Publons می توانند مدارک علمی منتشر شده خود را مدیریت کنند. مجلات نیز از طریق انتشارات خود می‌توانند در این سامانه ثبت نام نمایند. همچنین ویراستاران مجلات برای انتخاب داوران نیز می‌توانند از پابلونز استفاده کنند. در این راهنمای آموزشی ضمن معرفی سامانه پابلونز، با نحوه ثبت نام و استفاده از خدمات مختلف آن آشنا خواهید شد.

زمان: 14:10

 

 

آشنایی با پایگاه اطلاعاتی Trip

پایگاه اطلاعاتی تریپ (Trip database) به منظور پاسخگویی به سؤالات بالینی پزشکان با استفاده از پزشکی مبتنی بر شواهد در سال 1997 تأسیس گردید. Trip به پزشکان اجازه می دهد به جستجو در میان انواع محتواهای دیگر از جمله تصاویر، فیلم ها، جزوات اطلاعات بیمار، دروه های آموزشی و اخبار بپردازد. کاربران می توانند به سرعت و به آسانی شواهد تحقیقاتی با کیفیت بالا را برای پشتیبانی از عمل و یا مراقبت پیدا و استفاده کنند.

 

زمان: 11:00

 

 

آشنایی با پایگاه اشپرینگر

پایگاه اطلاعاتی اشپرینگر که از محصولات ناشر آلمانی به نام Springer است، از قوی ترین پایگاههای اطلاعاتی در سه حوزه ی علوم ،فناوری و پزشکی (STM) محسوب می شود. در حال حاضر، اشپرینگر بزرگترین ناشر کتب علمی به شمار می رود. این انتشارات همچنین دومین ناشر بزرگ ژورنال های علمی (پس از الزویر) بوده و در حوزه های مختلف علمی، فنی، پزشکی، علوم انسانی و اجتماعی به نشر کتب و مقالات می پردازد.

زمان: 12:07

 

 

آشنایی با پایگاه magiran

پایگاه اطلاعات نشریات فارسی مگیران ( Magiran ) یکی از مجموعه های غنی ارائه دهنده مقالات منتشر شده در نشریات داخلی است. این مجموعه اطلاعاتی همچنین بعنوان بانک اطلاعات و مشخصات نشریات داخلی نیز محسوب می شود و دسترسی به آن برای محققانی که بدنبال استفاده از منابع اطلاعاتی فارسی هستند مفید و کاربردی است. همچنین در این مجموعه بیش از یکصد عنوان از مجلات عمومی و همچنین تعدادی از روزنامه های داخلی قابل دسترس است. دسترسی به این مجموعه نیازمند استفاده از اشتراک بوده و غالبا از طریق دانشگاهها و موسسات علمی تامین می‌شود. در این راهنمای آموزشی با نحوه استفاده از مگیران آشنا خواهید شد.

زمان: 08:37