میزان مصرف نوشیدنیهای شیرین شده با شکر در نوجوانان بیش از حد مجاز میباشد.
مصرف زیاد نوشیدنیهای شیرین شده با شکر از معضلات بهداشتی اکثر جوامع امروزی است که پیامدهای نامطلوبی را در حوزههای سلامتی، اجتماعی و اقتصادی در پی دارد. هدف از این مطالعه طراحی و ارزشیابی برنامه آموزشی مبتنی بر نظریه شناختی اجتماعی به منظور کاهش مصرف نوشیدنیهای شیرین شده با شکر در دانش آموزان دوره اول متوسطه بود. 200 نفر از دانش آموزان دوره اول متوسطه شهر ارومیه بررسی شدند. نتایج تحقیق نشان داد، میزان مصرف نوشیدنی های شیرین شده با شکر در نوجوانان بیش از حد مجاز میباشد. همچنین، طراحی و ارزشیابی برنامههای آموزشی نظریه محور و در بستر شبکههای اجتماعی در ارتباط با رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت در جهت کاهش معضل مصرف زیاد از حد نوشیدنیها و رژیم غذایی ناسالم به واسطه مربیان و کارکنان بهداشتی ضروری میباشد.
مجری اصلی: فیروزه مصطفوی | همکاران: ناصر شرفخانی، زمزم پاکنهاد، زهرا حیدری