برگزاری نشست علمی-خبری ترجمان دانش (کووید 19 علایم و نشانه ها)

از آنجا که واحد ترجمان دانش، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان جهت بهره برداری هرچه بهتر از پژوهشهای پایان یافته و دانش حاصل از پژوهشها و با هدف هم افزایی و اطلاع رسانی ، سعی دارد از روشهای مختلف اطلاع رسانی از جمله برگزاری نشستهای خبری بهره گیرد، در سال جاری توانسته با برگزاری 13 نشست خبری تعداد 28 طرح پژوهشی خاتمه یافته در سال جاری را ساده سازی نموده و انتشار دهد. لکن بررسی طرحها نشان داده که موضوعات مشترک  منجر به انجام یکسری طرحهای تحقیقاتی  شده است و علیرغم نتایج خوب حاصل شده ، متاسفانه سایر مجریان از این نتایج بی اطلاع بوده اند. همین موضوع سبب شد تا برنامه ریزی برای برگزاری نوعی نشست تخصصی علمی _ خبری انجام و اجرا گردد تا حلقه اتصالی بین مجریان ایجاد نماید .

و لذا در اولین گام ، نشستی با حضور تعداد 6 نفر از مجریان طرح های خاتمه یافته در 6 ماه اول سال 1402 که موضوع محوری پژوهش ایشان یکسان بوده ، برنامه ریزی و به اجرا در آمد.

همه طرح های انتخابی با موضوع کووید 19 و از منظر علایم و نشانه های بیماری از بین 27 طرح خاتمه یافته با موضوع مذکور  برگزیده شدند. در این نشست هریک از مجریان به تفصیل در مورد پژوهش انجام شده و نتایج بدست آمده توضیحاتی ارایه دادند. لیکن رویکرد این نشست با نشست های خبری ترجمان دانش متفاوت بود . زیرا در نشست های خبری طرح توسط مجری ارایه شده و خبرنگاران سوالات خود را مطرح نموده و در پایان پیامهای پژوهش جهت انتقال به مخاطبان خصوصا عموم جامعه تهیه و تایید می گردد اما در این نشست هدف اصلی تبادل نظر و گفتگوی علمی بین مجریان در خصوص دستاوردهای پژوهشی ایشان ، قابلیت بهره برداری و هم افزایی نتایج پژوهش ها ، برقراری ارتباط علمی و اجرایی بین پژوهش ها،تکمیل و هم پوشانی نتایج حاصل و همچنین استخراج راهکار علمی آزمون شده و راهبردی می باشد.

از آنجا که این پژوهش ها در یک بازه زمانی یکسان انجام گرفته لیکن هیچ گونه اطلاع رسانی و ارتباط بین مجریان از جهت موضوع پژوهش و نتایج بدست آمده وجود نداشته است ، در حالیکه موضوعات مورد پژوهش ارتباط تنگاتنگ و موثری با یکدیگر داشته اند و لذا برقراری ارتباط بین این محققان نیاز به برنامه ریزی  ازجمله برگزاری نشست های مشترک دارد.

طرح اول باعنوان" مطالعه خصوصیات و تغییرات ژنتیکی، فیلوژنی و تکاملی واریانت های موارد مثبت کرونا انسانی 19  ایران" دکتر شهرزاد آهنگرزاده

طرح دوم : "بررسی میزان بیان ژن های MMP-2 ،ACE2 و TMPRSS2 در PBMC بیماران مبتلا به نوع شدید کووید 19"    دکتربهروز قزلباش

طرح سوم:" نابینایی دو طرفه ناگهانی: عارضه نادر ضایعات غیر اختصاصی دمیلینه شده پس از کووید-19" دکتر ایمان ادیبی

طرح چهارم : "ارزیابی عفونت های ثانویه یا همزمان باکتریایی در بیماران COVID-19 بستری در مرکز آموزشی درمانی امین اصفهان" دکتر حمید سلگی

طرح پنجم"بررسی مورتالیتی و موربیدیتی بیماران مزمن کلیه مبتلا به کووید 19 در 4 مرکز بیمارستانی اصفهان" دکتر فیروزه معین زاده

طرح ششم"بررسی شیوع علایم گوارشی در بیماران covid 19 در بیمارستان خورشید اصفهان وارتباط آن باپیش آگهی وشدت بروز بیماری کووید19" دکترالهام تابش

جهت تقریب ذهن میتوان مثالی بیان کرد، تحقیق دکتر ادیبی در باره بیماری که دچار کوری ناگهانی دوطرفه شده ، نشان داد که ویروس کووید 19 میتواند یکسری رفتارهای غیر معمول ، بصورت تظاهرات بیماریهای اتوایمیون داشته باشد و مطالعات خانم دکتر آهنگرزاده در طرح اول ، نشان داد که برخی رفتارهای جدید ویروس ارتباط با تغییرات و خصوصیات ژنتیکی واریانتهای مختلف ویروس دارد، و در ساختن واکسن توجه به این وجوه ژنتیکی برای پوشش دادن به کلیه رفتارهای وارته های مختلف ویروس بسیار اثرگذار میباشد.

بطور خلاصه میتوان گفت ایجاد ظرفیت اطلاع رسانی و همپوشانی علمی در تحقیقات بسیار ضروری و اثربخش خواهد بود و با برنامه ریزی دقیقتر، فرصت استفاده از نتایج پژوهشها فراهم خواهد آمد.